INLOGGEN
«»

Een stille nacht



Het was een stille, donkere nacht
In Bethlehem heerste een diepe rust
Mensen waren zich van niets bewust
Niemand had iets bijzonders verwacht.

Maar in deze nacht is het geschied
Jezus, Gods zoon werd geboren
En allen zouden het moeten horen
Want de mensen wisten het niet.

Jezus geboren in een stal te Bethlehem
Zijn wieg was een simpele voederbak
Geen luxe, alles wat nodig was ontbrak
Elders was helaas geen plaats voor Hem.

Een koude, donkere stille nacht
Waarin plots een heldere ster verscheen
Een prachtige ster die niet meer verdween
En die de herders naar Bethlehem bracht.

De plaats waar Jezus geboren was
De Redder van de mensheid
De engelen zongen terzelfder tijd
Zo zuiver en helder als glas:

“Ere zij God in de hoogste hemel
En vrede op aarde voor alle mensen
Die Hij liefheeft”.

Fedde Nicolai

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-11-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Fedde Nicolai
Actief sinds: 10-01-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een stille nacht’ van Fedde Nicolai zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.