INLOGGEN
«»

Bij het ouder worden

Bij het ouder worden, denken vaak aan het verleden
We praten heel graag over die goede oude tijd
Die tijd van saamhorigheid en tevredenheid
Niet te vergelijken met de moderne tijd van het heden.

Wij denken dat het vroeger allemaal beter was
Meer blijdschap, geluk en meer gezelligheid
Meer zorg voor elkaar en verantwoordelijkheid
Niet zoveel haat en nijd en helemaal geen poespas.

Maar toch werd er vaak veel armoede geleden
Sociale wetten waren er toen nog niet
W.W. Ziektewet , AOW enz. kende men niet
Het is nu toch beter geregeld, dan in het verleden.

Ook denkt men vaak aan hen die er niet meer zijn
Vader en moeder, broers en zusters die we missen
Bekende mensen, familie, vrienden en kennissen
Oude herinneringen van vroeger, toch geeft dat pijn.

Maar bij het ouder worden mogen we weten
Dat ook dan God onze leidsman wil wezen
Dan gaan wij moedig voort zonder vrezen
God zal met ons zijn, Hij zal ons niet vergeten.

Fedde Nicolai

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 07-10-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Fedde Nicolai
Actief sinds: 10-01-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Bij het ouder worden’ van Fedde Nicolai zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.