INLOGGEN
«»

God kent het hart

God kent het hart


Naar de kerk ging hij al lang niet meer
Maar geeft dit iets van zijn innerlijk weer?
We zien niet wat bij hem van binnen leeft
Of hij nog iets om het christen- zijn geeft.

En dan opeens, totaal onverwacht
Aan zo’n antwoord had ik nooit gedacht.
Ik stuurde hem tijdens een gewoon bericht
Bijgesloten, een door mij gemaakt gedicht.

Zijn antwoord verraste me totaal
Voor mij was het misschien normaal
Maar het antwoord door hem gegeven
Was een antwoord op het leven.

Misschien, zonder dat hij er zelf aan dacht
Dat God het ook van hem verwacht
Om zijn hart aan Hem te geven
En zo weer naar Gods plan te leven.

Daarom is het belangrijk voorzichtig te zijn
Voor je het weet doe je iemand veel pijn
Je weet niet wat er echt van binnen leeft
Hij toch nog om bepaalde waarden geeft.

God verandert nu eenmaal de mensen
Op Zijn tijd en niet naar onze wensen
Omdat Hij echt het hart van binnen kent
Het nodige geeft als Hij Zijn Geest ons zend


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 10-09-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014Informatie bij het gedicht:

Niet te snel met je oordeel of eigen kennis klaar staan Het kan in een hart veel anders toegaan, dan de buitenwereld beseft. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘God kent het hart’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.