INLOGGEN
«»

Peinzen



PEINZEN

Soms denken we wel eens na over ons leven
En peinzen dan over hele moeilijke zaken
Die ons in dit gewone aardse bestaan raken
We peinzen over alles wat we dagelijks beleven.

Wat is toch het doel van ons leven
Hoelang kan deze wereld nog blijven bestaan
En wat moeten we allemaal nog doorstaan?
Alles gaat eens voorbij, staat er geschreven,

Waar gaat het met de mensheid heen
Peinzen we ons af, met al dat geweld
Zou de vrede overal worden hersteld?
Recessie en terreur, het raakt iedereen.

Wat is de reden van ons aller bestaan
Dat zijn de vragen van deze moderne tijd
Is het toeval dat we geboren zijn in deze tijd?
En wat gebeurt er als we dood zullen gaan?

Vragen die ons tegenwoordig bezighouden
Maar al deze vragen zijn bij God bekend
Ons leven is door onze Schepper gepland
Hij zal ons eenmaal voor eeuwig behouden.


Fedde Nicolai






Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 14-08-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Fedde Nicolai
Actief sinds: 10-01-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Peinzen’ van Fedde Nicolai zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.