INLOGGEN
«»

Waarom zo veel lijden?



Wij mensen willen graag gelukkig zijn
Willen het liefst blij door het leven gaan
En geen erge ziekten hoeven te doorstaan
Maar toch is er zo veel verdriet en pijn.

Er is vaak veel leed in ons leven te dragen
Vreselijke dingen die ons persoonlijk raken
De dood van een geliefde moeten meemaken
Dit roept op tot heel veel “waarom” vragen.

Zoals: Waarom moet dit ons toch treffen?
Wij mensen hebben het moeilijk met het lijden
Helaas zullen we dit nooit kunnen vermijden
En hebben er moeite mee om dit te beseffen.

Toch mogen we op Gods liefde vertrouwen
In alle omstandigheden van ons leven
Wil Hij ons sterkte en bijstand geven
Hij is onze rots, op Hem kunnen we bouwen.

Hij heeft zelf Zijn leven voor ons gegeven
Moest daardoor angst en pijn doorstaan
Opdat wij niet verloren zouden gaan
Maar eens voor altijd met Hem mogen leven.

Fedde Nicolai

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-08-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Fedde Nicolai
Actief sinds: 10-01-2014Informatie bij het gedicht:

De vraag blijft, waarom er zo veel lijden in de wereld is. Er is geen antwoord op te geven. Het is een moeilijke vraag. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Waarom zo veel lijden?’ van Fedde Nicolai zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.