INLOGGEN
«»

De minste


We willen niet graag de minste zijn
Het liefst willen we boven anderen uitsteken
En niemand mag ons eigenlijk tegenspreken
Want dat maakt ons soms zo klein.

We hebben allemaal wel eens last van ons “ik”
“Ik” het eerst en dan pas de ander
Zo hoort het niet te zijn onder elkander
En toch maken we ons om een ander niet zo dik.

Bij Jezus is het anders, Hij maakte zich klein
Om ons groot en rijk te maken
Hij zal over ons blijven waken
En wil ons verlossen van angst en pijn.

Jezus heeft zichzelf aan ons gegeven
Hij heeft alles opgeofferd voor ons allen
En laat ons niet uit Zijn handen vallen
Zoals in de Bijbel staat beschreven.

Wat hebben we toch een geweldige Heer
Hij wil de minste zijn, maar is machtig groot
God die heerser is over leven en dood
Hij zij geprezen, halleluja, Hem zij alle eer.

Fedde Nicolai

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-08-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Fedde Nicolai
Actief sinds: 10-01-2014Informatie bij het gedicht:

Jezus was de minste. Hij maakte zich klein om ons groot te maken. Een voorbeeld voor ons allen. Wij denken vaak eerst aan ons zelf. Maar bij Jezus is dat anders. Terwijl Hij d minste wilde zijn, is Hij de almachtige. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De minste’ van Fedde Nicolai zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.