Hannah

Els Hengstman-van Olst

Gezeten op haar knieën,
intense smart haar deel,
ze smeekte naar de Here
het leed was haar te veel.

Geen kind te kunnen krijgen,
was meer dan zij verdroeg,
ze bad naar Hem voortdurend,
was het te veel wat ze Hem vroeg?

En Hanna huilde bitter,
haar stem omfloerst door smart,
stil bad ze tot de Here,
Hij kende haar gebroken hart!

De priester zag haar zitten
en sprak haar ruwweg aan,
ze moest niet zo veel drinken,
ze kon gelijk wel gaan!

Maar Hannah sprak toch hoopvol
en zei hem van haar pijn
en Eli zag haar tranen,
God zou met haar zijn.

Getroost ging Hannah huiswaarts,
vertrouwend op Gods Woord
en het gebeurde zoals God vertelde,
Hij had haar gebed gehoord.

En 9 maanden later,
zong Hannah de hoogste toon,
vol vreugde, dank en blijdschap,
werd ze moeder van een zoon!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 22-01-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Els Hengstman-van Olst (Actief sinds: 28-12-2014)

Informatie bij het gedicht

Dit gedicht is gemaakt naar aanleiding van Hannah in de Bijbel, 1 Samuel 1.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Hannah’ van Els Hengstman-van Olst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.