INLOGGEN
«»

Je eigen woestijn

Vroeg of laat kom je in de woestijn
plek van bezinning na angst en pijn
wat doet er nog toe en wat niet
hoe ga je om met eenzaam verdriet

denk na voordat je die vlakte in gaat
weet wat je meeneemt of achterlaat
wat is ballast en wat weegt je zwaar
de verzoeker staat daar voor je klaar
uitééngeworpen en ziel van het kwaad
onrustzaaier die je niet met rust laat

verwacht geen mirakels en trucs van boven
blijf als spiegel van God in jezelf geloven
laag kan je vallen of hoog springen
maar blijf verantwoordelijk bij alle dingen
God Zelf heeft je toch in dit leven
een wil een ziel en keuzes gegeven

macht kan je nooit gelukkig maken
God wil jou in je kwetsbaarheid raken
engelen zullen je dan dienen voortaan
omdat je door de woestijn bent gegaan

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 03-10-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Pastor
Actief sinds: 01-10-2014Informatie bij het gedicht:

(vrij naar Matteus 4:1-11) Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Je eigen woestijn’ van Pastor zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.