INLOGGEN
«»

Ora et Labora

Bidden om het koninkrijk helpt niet
als patsers geld oppotten
voor de oorlog van morgen

waar vandaag ongedeeld brood
royaal weggesmeten wordt
containers vol om te verrotten

waar onze grootste nood
er mooi uit zien is vol zorgen
dat we de laatste mode
niet kunnen volgen

nee het komt vast niet
als je denkt dat alleen jouw mening
door de hemel is gezegend

waar kerken grenzen zetten
in verdeeldheid en pijn
waar het dagelijks haat regent
om geaardheid of sekse

waar mannen met macho vermomd
hun tederheid verbergen
alleen volwassen willen zijn
zichzelf de kunst van
het kind zijn niet gunnen
wat met liefde is gezegend

pas op voor de dag
dat het gebed naar het
komende koninkrijk verstomt

maak plaats in je hart
zet een schop in de grond
zaai liefde en gerechtigheid
werk aan een wereld waar
de oogst van dat koninkrijk
toch komt

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 03-10-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Pastor
Actief sinds: 01-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Ora et Labora’ van Pastor zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.