INLOGGEN
«»

Als ik God was

Als ik God was
hoe kan ik dan vertalen
dat mensen steeds
te pas en te onpas
denken dat er bij mij
wel iets valt te halen

hoe functioneel moet ik zijn
voor de partij de kerk,
of sociaal verband

hoe zal ik uitgeperst worden
in het beeld van het huwelijk
de sleur van werk

ik zou een God zijn
die gemaakt is immers
alles ligt vast
als ik God was

als ik God was
zou ik me onvrij voelen
omdat niemand meer
een geheim in mij
wil ontdekken

mijn liefde zal afkoelen
als het onverwachte
niet meer mag worden
opgewekt
als ik God was

als ik God was
liet ik me niet reduceren
te pas en te onpas
tot de ervaring
van wie ik
alleen maar was

maar ik ben God niet
toch probeer ik
me te verplaatsen tot
Zijn naijverig verdriet
over onze overtreding
van het tweede gebod

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 02-10-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Pastor
Actief sinds: 01-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Als ik God was’ van Pastor zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.