INLOGGEN
«»

Tsaddiek

Engelen vliegen af en aan
verbinden hemel met aarde
als Jezus nog niet spreken kan
doen zij het hoogste woord

God geeft het Jozef in de slaap
als toen die naamgenoot
in lang vervlogen dagen
is deze dromer
geschokt en aangedaan

zoon van David ongehoord
Jozef stelt geen vragen
hij buigt zich als een Vader
over een heilig kind

MatteĆ¼s laat ons weten
dat een andere Jozef
zich ontfermt over die
weerloze dode mens
wanneer hij wordt vermoord

die naam Jozef mag nooit
worden vergeten
zal altijd rechtvaardige heten

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 02-10-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Pastor
Actief sinds: 01-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Tsaddiek’ van Pastor zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.