INLOGGEN
«»

Je bidt tot je zoon

 Op je kamer, heel alleen
 zit je op je knieën aan je bed
 je handen gevouwen
 om even stil te staan
 bij je gebed

 Je bidt tot je zoon
 die gevlogen is, naar de hemel
 hij heeft zijn ziekte niet gehaald
 zodat je hem uiteindelijk
 hebt moeten laten gaan

 Maar nu lijkt het …
 alsof hij naast je staat
 hij zegt: “ik waak over je,
 maak je nu om mij maar geen zorgen
 nu heb je verdriet
 maar dat zal over gaan
 vandaag of morgen”

 Hij geeft je een zoen op je wang
 en vliegt weer weg
 achter de sterren zie je hem
 over de wolken vliegt hij heen

 dan zit je weer aan je bed
 bidt tot je zoon
 weer alleen …

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 26-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gedichtenlady
Actief sinds: 21-04-2014Informatie bij het gedicht:

Fictief ... Maar die mevrouw bidt tot haar zoon Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Je bidt tot je zoon’ van Gedichtenlady zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.