INLOGGEN
«»

Kerkgangers na Pasen

 Komend uit de kerk
 nog vol van wat ze hoorden,
 verkondigd door de
 opgetogen predikant
 voelen ze
 vernieuwd, herboren
 een diep versterkte band met
 de verrezen liefdevolle Heer.

 Ze groeten blij wie hen passeren
 ontsluiten sloten van hun fiets,
 uiten hun vreugde
 tussen uitlaatgassen,
 omzeilen glansrijk
 glas langs de terrassen.

 De kracht van overwonnen dood
 doet Zijn nabijheid stralen,
 het leven ademhalen
 op wegen van geloof en hoop,
 ze rijden in de wereld
 met opgewekt gemoed
 de warme gloed van Pinksteren
 vol overtuiging tegemoet.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 21-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Coby Poelman - Duisterwinkel
Actief sinds: 28-03-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Kerkgangers na Pasen’ van Coby Poelman - Duisterwinkel zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.