INLOGGEN
«»

Gods aarde juicht!

 Gods aarde juicht
 in de geplante boomgaard,
 zij fluit een lied vol luister naar
 het zachte fietsgeluid.
 Zij voelt het zaad ontkiemen
 in de bloementuinen
 en glimlacht naar de
 zwerfvuilprikkers in de duinen,
 de schoongehouden sloten,
 zij bekoren haar
 zodat ze zingt uit vreugde,
 feestviert in de morgendauw:
 Hier houd ik van,
 dit is tot stand gekomen
 door een goede Geest van trouw.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 21-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Coby Poelman - Duisterwinkel
Actief sinds: 28-03-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Gods aarde juicht!’ van Coby Poelman - Duisterwinkel zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.