INLOGGEN
«»

De Hof van Leven

 Er stonden negen bomen
 in de Hof van Leven.
 De liefdesboom
 droeg steeds de meeste vrucht,
 de boom van vrede
 had nogal geleden,
 de vreugdeboom
 raakte niet uitgeput.

 Die van geduld
 zou later bloeien,
 vriendelijkheid
 boog zachtjes door de top,
 de boom van goedheid
 begon uit te lopen,
 die van geloof
 bestoof de stille hof.

 Zachtmoedigheid
 wiegde haar rijpe vruchten
 gereed voor ’t vieren
 van het feest
 de boom van zelfbeheersing
 mocht zijn hartje luchten,
 zo droegen ze gezamenlijk
 de vruchten van de Geest.

 Ik vraag U in ootmoedigheid
 doe binnenin mij groeien
 zo’n Hof van Leven, U die leidt
 door nu en dan te snoeien.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 21-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Coby Poelman - Duisterwinkel
Actief sinds: 28-03-2014Informatie bij het gedicht:

Een gedicht over de vruchten van de Geest Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De Hof van Leven’ van Coby Poelman - Duisterwinkel zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.