INLOGGEN
«»

Krokussen van Hoop

 Op het kerkhof
 staat een wilg
 te dromen in de zon.
 Krokussen in bloei
 omcirkelen de stam
 alsof ze tot de dromer
 willen zeggen:
 wordt toch eens wakker
 heb je ons al gezien
 we vieren hier
 het voorjaar,
 zie onze gele hartjes
 geopend naar de Zon
 die ons ontvouwen heeft
 als teken van de Hoop,
 wij zijn wel even
 dood geweest
 maar kijk ons toch eens leven.

 De dromerige wilg ontwaakt
 van al dat jonge groen,
 bekijkt de kleuren
 wit, geel, paars,
 de mooi gevormde hartjes
 bedenkt hoe vaak
 hij is gesnoeid en
 weer is uitgelopen.

 Hij groet de blijde krokussen
 met buigend takgezwaai,
 een zwarte kraai schrikt op.
 Het kerkhof sluimert door,
 wachtend de Grote Zomer.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 21-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Coby Poelman - Duisterwinkel
Actief sinds: 28-03-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Krokussen van Hoop’ van Coby Poelman - Duisterwinkel zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.