INLOGGEN
«»

Ons duiveltje.

 Ons duiveltje is een kwade geest
 hij alleen kan engeltjes verdrijven
 als we aan het goede weer eens twijfelen.

 Hij kijkt altijd op onze schouder mee.
 Steeds met ons en onze engeltjes in gevecht
 maken wij onze keuze soms slecht.

 Engeltjes moeten het vaak beslechten
 als we dagelijks weer
 tegen onze verleidingen vechten.

 Maar als we ons zelf weer eerlijkheid
 en rechtschapenheid beloven
 komt het goede toch weer boven.

 Omdat er altijd een enkel engeltje
 stiekem blijft
 zorgt die dat het duiveltje weer verdwijnt.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 21-03-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

droomster
Actief sinds: 22-02-2014Informatie bij het gedicht:

weerstaan van verleidingen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Ons duiveltje.’ van droomster zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.