INLOGGEN
«»

1 dag God

 Wat als ik 1 dag God kon zijn

 Dan zou ik in woorden en zinnen,
 geuren en kleuren
 een nieuwe wereld verzinnen

 met een penseelstreek
 water toveren
 in woestijnen waar geen leven leek

 dan verzon ik duizend nieuwe dieren
 van gele olifanten
 tot paarse mieren

 en op een zot moment
 zet ik dan de wereld naar mij hand
 laat ik hem weerspiegelen, wie ik echt ben

 dan vernield ik al het kwaad
 verban ik ze van deze wereld
 waar alleen geluk bestaat

 weet jij wat er zou gebeuren?
 was je 1 dag God
 zou je dan net als mij,
 in woorden en zinnen
 geuren en kleuren
 een nieuwe wereld verzinnen?

 Wat als jij 1 dag God was?

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 06-03-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Elke
Actief sinds: 06-03-2014Informatie bij het gedicht:

Marieke, Godsdienst of niet? Auteursrechten
Op dit gedicht ‘1 dag God’ van Elke zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.