Met lood om oud ijzer

wil melker

 ze schieten met
 lood om oud ijzer
 in de bloedgroepenstrijd

 naar het boek
 met dezelfde letters
 en woorden uit vroeger tijd

 geschreven door
 liefde voor naasten
 met een lach in het leven

 ja eindelijk jezelf
 mogen geven in zinnen van
 warm elkaar kunnen beminnen

 maar er wordt weer gestreden in
 plaats van gebeden uit het boek
 van gebed wordt de strijd voortgezet

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 15-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Informatie bij het gedicht

17/08/2010

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Met lood om oud ijzer’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.