Carnaval 2016

Lesley Biest

Ja het is weer zover , straks in Brabant traditioneel de aftrap op Omroep Brabant met 3 Uurkes Vurraf ,
ja de doldwaze dagen , lekker gek doen en maf.

Bijna iedereen een biertje in de hand ,
Ja zet je dagelijkse sleur en zorgen maar even aan de kant .

De een nog raarder uitgedost dan de ander ,
felle kleuren die op normale dagen zouden vloeken bij elkander .

Maar met carnaval maakt het niet uit ,
Alaaf Alaaf roepen de prinsen voluit

De dagen dat er niet wordt gekeken naar mensen die raar dansen ,
de dagen dat mensen nog meer dan anders met elkaar sjansen .

Het regent confetti , slingers en meters bier ,
Ja ook in Brabant , ja hier .
Maak maar veel lol en plezier ,
en heb het nodige vertier .

En mocht er iemand na de carnaval zeggen van heb je hem of haar gezien deze dagen hoe dwaas ze danste en stond ,
dat ze half dronken daar lag bij het café op de grond .

Zeg dan glimlachend , ja ik heb een top carnaval gehad ,
en wat een ander zegt daarvan , ja die mensen kunnen me wat .
Of je nu carnaval viert in Oeteldonk of in Lampegat.
Overal gezellig of je het nu viert in een dorp of een stad .

Ook ik ben er klaar voor ,
en ook ik ga feestend een aantal dagen door .

En daarna als het dan ten einde is dan denken we altijd wat is de tijd toch snel gegaan ,
ik weet nog dat ik begon met carnaval vieren dit jaar en nu is het alweer gedaan !!

Maar eerst eventjes onze carnavalspakken klaarleggen ,
en met zijn allen roepen en zeggen .

Ja het is weer een groot feest ,
hier moet je bij zijn , ja beneden de grote rivieren daar moet je zijn geweest .
En lachen en plezier staat voorop , dat hebben we wel het meest .

Ik wens iedereen een fijne carnaval in dit gedicht ,
Hossen ,de polonaise lopen , alles wat met feesten te maken heeft dat zijn de dingen waar ik me de komende dagen op richt .

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 05-02-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Lesley Biest (Actief sinds: 08-07-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Carnaval 2016’ van Lesley Biest zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.