Gegevens over een tijd uitwisselen

Dakoyria

We wisselden met animo wat gegevens uit, buuf
en ik, uit de vijftiger jaren
Zij en ik woonden toen tenminste 100 kilometers
uit elkaar... De leefgewoonten waarvan wij hoorden,
vrijwel navenant

Kennelijk een en hetzelde economische en
maatschappelijke tijdvak Met veel geknik aan
instemming konden wij persoonlijke verhalen aan
elkaar kwijt Het deed me goed het ophalen van
gewoonten die eens bestonden...

Heden ten dage ben ik niet meer zo afhankelijk wat
ánderen daarvan wel vonden...
Herinneringen wel zo eerste klas Het lijkt bijna of buuf
qua tijd en gewoonten toen dan mijn móeder was!

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-05-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Gegevens over een tijd uitwisselen’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.