Sleipnir

Annette van Rijn

Was ik eerder nog in topvorm
Nu draaft het paard van Odin
over de grond heel mijn bestaan

Eet mijn wortels
Laat het loof
Briest mijn haar omhoog

Weet zulks een edel dier dan niet
dat puin van Asgaard mij verwoest
Heeft het wel ogen in zijn hoofd
Herkent het mijn gebroken

Bemerk dan dit gelazer toch
Ontknoop me van het tuig

Of breng vooreerst uw zadel maar
Slik met mij dit leven
Gereserveerd, doch vol van smaak
Opdat de zon wordt aangevuurd

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 01-12-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Annette van Rijn (Actief sinds: 01-06-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Sleipnir’ van Annette van Rijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.