Die arme jeugd

Dakoyria

Ik kan het niet helpen, ik kan er maar niet
over uit Onze arme, arme jeugd met zo
weinig toekomstperspectief...

Te vaak geen banen, een ordentelijk huis...
Zij blijven teneinde raad bij paps en mams
maar thuis De gezondheidsdiensten over

belast Uitgaan dat niet eens meer past!
Over de wereldwijde klimaatcrisis heb ik het
maar niet

Mijn tijd was ook niet makkelijk, maar vergeleken
met dit verdriet...
Mijn ouders in die vreselijke oorlogsjaren

Iedere tijd kent zo haar eigen bezwaren...
Maar de klimaatscrisis baart mij de meeste zorg
Zo veelomvattend, niet meer van later zorg!!

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 30-11-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Die arme jeugd’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.