Gaandeweg

Gertjan van der Kraan

Gaandeweg

Het is al weer een tijdje geleden
Dat we met dankdag hebben beleden
Niet zonder Uw zegen te kunnen leven
Dat U ons steeds Uw Geest wil geven.
Zo werd vanuit een thema gepreekt
Hopend dat de inhoud niet verbleekt
Maar hebben we biddend stilgestaan
Om daarna dankend verder te gaan
Volgens thema wie U was, is en wil zijn
In onze vreugde, verdriet en pijn
Maar neemt U ons dan bij de hand
Want alleen zo blijft dan de band
Tussen de Vader en Zijn aardse kind
Die Hem volgen, vaak zo lastig vindt.
Zo biddend en dankend door te gaan
En ook oog hebben voor het bestaan
Voor onze naaste en de medemens
Want zo vervullen we Jezus Zijn wens
Niet alleen aan ons zelf te denken
Maar ook in het aandacht schenken.
Dan wordt Biddag straks ook Dankdag
Ziet men Dankdag als Biddag in ons gedrag

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 24-11-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Gaandeweg’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.