Zij zeggen vrienden te zijn...

Dakoyria

In de loop der jaren heb ik een grondige hekel
gekregen aan mensen die beweren mijn vriend
te zijn...
Altijd gaat het hun bij navraag goed, doorleven
zij naar het lijkt, nooit enige pijn Alleen maar
positiefs wordt er stellig geuit

Noodgedwongen blijft het contact daardoor wat
oppervlakkig Zoveel dimensies in het leven,
het interesseert hen geen ene fluit
Slechts telt: Lang leve de lol!; feestjes bouwen
en de koelkast overvol
Hopelijk heel gauw weer veilig vakantie in het
verschiet...

Een overmaat aan diepgang kennen zij dan niet!

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 27-10-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Zij zeggen vrienden te zijn...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.