Echt goud

Gertjan van der Kraan

Echt goud

Bemoedigen is echt een daad van goud
Een zonnestraal in een donker woud
Als je door de bomen het licht niet ziet
Afgeschermd door eenzaamheid of verdriet
Maar áls zo’n zonnestraal verschijnt
Is het of je verdriet een beetje verdwijnt
Bemoedigen door een groet, boek of gedicht
Kan werken als een doorgebroken licht
Pas het in je omgeving maar eens toe
En wordt vooral niet teleurgesteld of moe
Als resultaat of reactie achterblijft
Want als de zon later de wolken verdrijft
Breekt het licht en de warmte wel door
En daar is een bemoediging tenslotte voor

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 24-09-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Echt goud’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.