Een vonkje heilig vuur

Dakoyria

De immense vrolijkheid van haar lach; de kinder-
lijkheid van haar woorden waarvan zij me
rijkelijk voorzag...

Onze Lieve Heer kent heel wat merkwaardige
kostgangers, maar toch: wat een verrukkelijk
mens! Menigeen zou ik haar spontaniteit
gunnen, het is mijn oprechte wens

Zovele mensen voor altijd beschadigd Diep in
hun ziel brandt erg goed afgeschermd, nog
altijd een vonkje aan heilig vuur Aan ons, de
'volwassen' mens dat te ontdekken

De reinheid ervan en wel onbeschrijflijk puur!

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-08-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een vonkje heilig vuur’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.