Misschien, of toch

Gertjan van der Kraan

Misschien, of toch

Ik zie geen vrede
Ik merk geen vrede
Ik beleef geen vrede

Misschien komt dat mede;

Door ons hart
Zijn we hard
Een gevoelloos hart

Misschien komt dat mede;

Door de mens
Vanwege een mens
Ons gedrag als mens

Misschien komt dat mede;

Het missen van moed
Vanwege tegenspoed
Door onze hoogmoed

Misschien werkt het mede;

Als we gaan respecteren
Als we gaan waarderen
Als we weer gaan afleren

Misschien blijft het vrede;

Als we leren te aanvaarden
Niet afgeven op anders geaarden
Leren over normen en waarden

Misschien ontstaat vrede;

Door de minste te zijn
Vergevingsgezind te zijn
Er voor de ander te zijn
Maar vrede is er zeker;
Door te geloven
Door te hopen
Door liefde te geven
Maar de basis voor vrede;
Is de liefde.



Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 31-07-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Misschien, of toch’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.