INLOGGEN
«»

Actie en reactie

Actie en reactie

De basis van alle kwaad
Ligt echt in ons eigen ik
Waar elke kwade daad
Verschijnt als de hik
Soms hard, dan zacht
Komt het naar buiten
Niet altijd onverwacht
Maar moeilijk te stuiten
De basis van deze actie;
De menselijke gulzigheid
Vandaar de hik reactie
Voor korte of lange tijd
Om dit toch te voorkomen
Moeten we bedachtzaam zijn
Hoe de voeding is ingenomen
Voor het tegengaan van pijn

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 14-06-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Actie en reactie’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.