INLOGGEN
«»

Gesloten of open

Gesloten of open

Ogen en oren zijn vaak gesloten
Voor wat er om ons heen gebeurt.
Terwijl tranen worden vergoten
En er heel wat wordt getreurd.
Maar onze ogen zijn wel open
Voor al het goede om ons heen.
Wat we het liefst snel gaan kopen
Anders klagen we steen en been.
Wat zal de wereld anders zijn
Als we om ons heen gaan kijken
En ook zien het verdriet en pijn.
Zowel bij de armen als de rijken
Zonder het aanzien des persoon.
Maar bewogen gaan reageren
Dan wordt het misschien gewoon;
Hulp geven vanuit het respecteren
In een verdraagzame samenleving
Met ogen echt open voor elkaar.
Leven uit liefde en ook vergeving
Als een onlosmakelijk paar.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 14-06-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Gesloten of open’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.