DE ZON

Renate Boers

Ik zie een ZON
zo stralend schoon.
En velden
van dauw doortrokken,
ik zie een schittering
zo verschroeiend fel,
dat ik het liefst
mijn ogen sluiten zou.
En langzaam lopend
in haar stralen gloed
m’n vingers strijkend
over de natte dauw.

O, GOD die KRACHTBRON
ZONNESCHIJN,
laat toch zo
de VREDE zijn.


Renate Boers

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 30-05-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Renate Boers (Actief sinds: 03-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘DE ZON’ van Renate Boers zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.