Twee groepen

Gertjan van der Kraan

Twee groepen

Steeds maar proberen
Je gelijk te halen
Of door zo te dralen
Dat goed functioneren
Naar de achtergrond raakt
Door onnodig strijden
En men niet meer waakt
Voor het ontstane lijden
Wat is dan de waarheid
Waar is redelijk verstand
Wanneer men opbrandt
Door onredelijke strijd
Is dat dan het gelijk
Van twee groepen
Die gooien met slijk
Elkaar onzin toeroepen


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 12-04-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Twee groepen’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.