Geluk... Een gemeenschappelijk iets?

Dakoyria

Er moet toch zoiets als een gemeenschappelijke
geluksnoemer zijn voor meerdere culturen?
Genoeg te eten hebben toch en niets ernstigs
aan ziekten te verduren?

Een geschikte plek waar je beschut slapen kan
Betrokkenheid van familie als jij het niet meer kan?
Feesten in een gezamenlijk ritueel: dansen, drinken,
eten... Het liefste met heel veel!

Eerbied voor de doden Je leeft het leven al naar
gelang het zich aan je toont Verschillen in kansen
blijven, gebruik makend van die zich wel boden!

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-03-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Geluk... Een gemeenschappelijk iets?’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.