INLOGGEN
«»

Onthand zijn……..



Handen heb je om te geven,
maar nu even niet….
We reiken elkaar de hand,
als je geen hand meer voor ogen ziet.

Handen ineen slaan is ons streven,
want dan alleen loopt ’t niet uit de hand
Gouden handjes in de zorg.
Ze bieden ons de beterende hand

Het is voor de hand liggend ,
er is iets aan de hand
We moeten elkaar virtueel omarmen
als verdriet ons overmand.

We steken handen uit de mouwen
en leggen ze op de zere plekken
Vertrouwen op wie de touwtjes in handen hebben
en zullen handen van niemand aftrekken

We strijken met de hand over ’t hart
willen aan niemand de laatste hand leggen.
We mogen de handjes dichtknijpen, want
in de zorg kunnen ze geen : “nee” zeggen

We krijgen de handen weer op elkaar
Houden ze biddend boven de hoofden
De handschoen oppakkend met z’n allen
en doen waar we nog altijd in geloofden.

We steken de hand voor elkaar in ’t vuur
Zie om naar elkaar , help en troost !
Zo zijn we niet onthand,
maar plukken we straks weer de oogst



Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 21-02-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Corina Martens
Actief sinds: 19-02-2021Informatie bij het gedicht:

Coronatijd was net begonnen. Voor de zorg werd geklapt. We zagen om naar elkaar We hadden goede moed het was nog maar maart 2020 nu een jaar later CM maart 2020 Het wordt nu zwaar , de rek is eruit voor velen, ieder z'n eigen zorgen/problemen bijna maart 2021 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Onthand zijn……..’ van Corina Martens zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.