Een waardige planeet

Roel van Ekeris

Wind draait zacht door het bos
Het leven beschouwend als een epos
Klimmend vanuit het dal
Besloten ligt een waterval

Je hoorde hem in de verte al bruisen
Hier geen boten voor drukke sluizen
Wiekende bosbeekjuffers langs een kreek
En jij die van een rotswand naar beneden keek

Je bent via een trappetje langs de rots gegaan
In het bos zag je volop varens staan
Je kwam dauwdruppels van de waterval tegemoet
Je hebt de waterval in het gevoel begroet

Het bos voelde je volop bruisen
Wildpaadjes die je weg doorkruisen
Zwevende vlinders die langs boomkronen dansten
Een dennenorchis die zich verschanste

Het is leven is blijheid
Als je je gedachten bevrijd
En je weet hoe je moet veranderen
Jij en al die anderen

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-02-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Roel van Ekeris (Actief sinds: 02-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een waardige planeet’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.