INLOGGEN
«»

gelijk onvergelijkelijk

de strijd die wij strijden
tussen arm en rijk
tussen man en vrouw
de twisten die wij hebben
met wie ons zeggen willen
dat wij in oorlog zijn
met wat wij ooit deden
of juist weer anderen
die dat toch ontkennen

de strijd die wij strijden
over kleuring van mensen
het verschil in opvattingen
over wat wij geloven willen
de meningen en uitingen
over het recht en kromme
dat links of extreemrechts
wat in eigen straatje past
als de waarheid claimen

de strijd die wij strijden
doet de mensen schamen
die ieder de ruimte geven
te zijn wat ze willen zijn
in geloof hoop en liefde
omdat ieder mens uniek
zichzelf moet mogen zijn
gelijk het onvergelijkelijke
dat ieder van ons zo siert


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 23-11-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte
Actief sinds: 21-07-2015Informatie bij het gedicht:

Beschouwing | 23 november 2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘gelijk onvergelijkelijk’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.