DE ZON KOMT OP

Renate Boers

DE ZON KOMT OP

‘n Winterdag
‘n Witte grijze
ochtend dauw.

DE ZON KOMT OP

Haar stralengloed
doorbreekt de
ochtend kou.
De mensen
op de autobaan,
ze racen voort
ze moeten gaan
ze kunnen niet
pauzeren.

DE ZON KOMT OP

O, LIEVE GOD
Haar stralengloed
het doet ons goed,
haar warmtebron
zo s’morgens vroeg.
Geeft ons nog
een GELUKSGEVOEL
geborgenheid,
‘n zacht omvangen
en veiligheid
voor onze Ziel,
die in ons woont
die altijd blijft,
net als de ZON
keert steeds weerom,
en zal ons
EEUWIG dienen.


Renate Boers
Autobaan Brussel 1985

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-11-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Renate Boers (Actief sinds: 03-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘DE ZON KOMT OP’ van Renate Boers zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.