Geloof het of niet

Gertjan van der Kraan

Geloof het of niet

Of je het nu gelooft of niet
Het staat onomstotelijk vast
Dat Jezus echt heeft geleefd
En als je dit echt niet geloofd of ziet
Draag je toch een bepaalde last
Want de vroege geschiedenis geeft
In de geschriften over deze mens
Informatie en een overduidelijk verslag
Van Zijn leven op deze aarde
Het is daarom mijn grote wens
Dat de mensen op gegeven dag
Hiervan de inhoud en de waarde
Toch echt eens gaat onderzoeken
Wat over deze Jezus is geschreven,
Naast andere historische figuren.
Door te lezen in geschiedenis boeken
Over de informatie die wordt gegeven
Zonder je in een richting te sturen
Dan kan je er echt niet meer omheen
Dat in een tijdsbestek van vele eeuwen
Door een verscheidenheid aan mensen
Zelfs met een religieus hart van steen
Die van ieder geloof moesten geeuwen
Met hun eigen verlangens en wensen,
Toch over deze Jezus hebben geschreven.
En overeenkomstig in de Bijbel kan lezen
Dus als informatie betrouwbaar zijn
Over Jezus’ handel, wandel en leven
Zijn wonderen, vreugde en Zijn pijn
En voor ons Zijn leven heeft gegeven
Er valt nog veel meer over te vertellen
Wat de bedoeling daarvan is geweest
En wat het gevolg is voor de mensen
Maar ik wil je nogmaals voorstellen
Dat je daar zelf echt over leest
En een christelijk leven gaat wensen


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 28-10-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Geloof het of niet’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.