Begrijp elkaar

Roel van Ekeris

Samen leven
Samen doen
Samen begrijpen
Levensfatsoen

Vrede mondiaal nodig
Het kan niet zonder elkaar
Samen het verhaal rondzaaien
Zorg voor een juister gebaar

Maak het leven blijer
Voel echt vrijer
Meer om elkaar geven
Stoppen met tegenstreven

Elkaar leren waarderen
Een beetje relativeren
De lat minder hoog
Het leven gedoogt

Meer oog voor een ander
Vind in elkaar een medestander
Boetseren naar een gewogen maatstaf
Levenservaring die je samen doorgaf

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 22-09-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Roel van Ekeris (Actief sinds: 02-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Begrijp elkaar’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.