INLOGGEN
«»

Luister toch, doe elkaar niet zo'n verdriet

Waarom toch, mensen tot wanhoop drijven?
Waarom toch, stopt het terreur toch niet?
Waarom toch, elkaars bestaan beklijven?
Waarom toch, God is het die het hoort en ziet!

Luister toch, naar die aloude woorden.
Luister toch, vermoord elkaar toch niet.
Luister toch, roddelen is ook vermoorden.
Luister toch, doe elkaar niet zo'n verdriet.

Daarom toch, gun toch elkaar het leven.
Daarom toch, ieder heeft recht op bestaan.
Daarom toch. liefde aan elkaar gegeven.
Daarom toch, Jezus heeft het ons voorgedaan.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 10-09-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Petra Groeneveld
Actief sinds: 21-05-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Luister toch, doe elkaar niet zo'n verdriet’ van Petra Groeneveld zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.