INLOGGEN
«»

Vrienden van de velden

Moeder natuur schenkt wijze woorden
Waarin de eenvoud van het leven ligt
Natuurvriendelijke oorden
Hier wordt de essentie van het leven belicht

Je leeft er om te geven
Waarin je korenbloemen mag beleven
Op waardige akkergrond
Waar zich zeldzaam onkruid bevond

Je voelt je er thuis
De zon, de wind en een meegedragen pluis
Je beleeft het leven als een duurzaam gegeven
Groei door het aardse meegegeven

Voelbaar is de schoonheid
Ieder moment en elke tijd
Van de rijpende gewassen genieten
Hamsters slechts van ouderdom het leven lieten

Roel van EkerisĀ©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-07-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Roel van Ekeris
Actief sinds: 02-02-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Vrienden van de velden’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.