Wel van goede wil

Vincent Oostrijck

WEL VAN GOEDE WIL

De meeste mensen zijn van goede wil
Heus wel hoor
Daar twijfel ik niet aan
Met goede bedoelingen enzo

Maar het heeft zo weinig zin
We deugen niet
Dat is wel duidelijk, dacht ik zo
Na al die duizenden jaren

Het zit in ons DNA
In ons hele wezen
In alles wat we zijn

We proberen het wel
We doen echt heus ons best
Maar het wil niet lukken
Omdat het niet kan

Het zit er kennelijk niet in
Het gaat hem echt niet worden hè
Het wordt niks met ons

We zijn een zootje ongeregeld
Ontwricht door onze menselijke aard
Zaaien we overal onrust
En oogsten we ellende

We zijn als diersoort verdoemd
Om uiteindelijk uit te sterven
Temidden van chaos en geweld
En dat zal ook wel gebeuren

Maar nu nog even niet
Het is een kwestie van tijd
Ik sluit nu mijn ogen
Ik luister naar muziek

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 15-06-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Vincent Oostrijck (Actief sinds: 20-08-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Wel van goede wil ’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.