Gedachteloos doorgaan

Gertjan van der Kraan

Gedachteloos doorgaan

De natuur lijkt te spreken
In kleur, vorm en pracht
Als een merkbaar teken
Soms hard en vaak zacht
Door de veelzijdige vorm
Maar ook door zijn geuren
Geeft het onbewust de norm
Van wat staat te gebeuren
Opgaan, blinken en verzinken
Zaaien, oogsten en dan eten
Spartelen, zinken en verdrinken
Zaken die we allemaal weten
Maar vaak aan voorbij gaan
Terwijl ze ons signalen geven
Blijven we er niet bij stilstaan
Gaan we door met ons leven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-05-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Gedachteloos doorgaan’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.