DE MENS

Renate Boers

Hoe nietig
is de mens.
Hoe groot
kan hij
soms zijn.

En toch
zijn hele
wezen,
bepaalt straks
alle leven
op deze
goede aard.

Laat hij
tot inkeer
komen,
en niet
alleen maar
dromen.

Van MACHT
En PRACHT
En PRAAL.

Want dat
is toch geen
VREDE
van alsmaar
willen hebben.

Straks is
alles leeg
en kaal.


RENATE BOERS

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 24-04-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Renate Boers (Actief sinds: 03-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘DE MENS’ van Renate Boers zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.