INLOGGEN
«»

Gebruik je energie

Gebruik je energie

Wees niet bang
Al duurt het lang
Want wat is tijd
Als iedereen lijdt
Heb je nog energie
In deze pandemie
Gebruik die dan
Zolang het kan
Voor klein en groot
Die in hun nood
Geen uitweg zien
Wie weet misschien
Geef je onbewust
Hen weer de lust
Anderen te helpen
Door te overstelpen
Met hulpvaardigheid
Zo wordt deze tijd
Van onbestendig leven
Een onverwachte zegen
Van onderlinge aandacht
Die voor de macht
Van het Corona gevaar
Staat als een pilaar
Van houvast en steun
Waarbij in de dreun
Van de ongetemde vrees
Jij hen onbewust steun bewees

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 23-03-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014Informatie bij het gedicht:

N.a.v. de Corona crises Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Gebruik je energie’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.