De Scheidslijn

Gertjan van der Kraan

De Scheidslijn

De flinterdunne scheidslijn
Tussen een luxueus leven
En slapen in de buitenlucht
Is voor die persoon geen klucht
Want leven onder dit gegeven
Doet ook voor hen echt pijn
Hoe kijken we hier tegen aan
Aan hen die aan de zijlijn leven
Opmerkingen aan moeten horen,
Die vaak ongegrond worden geuit.
Hen behoorlijk tegen de borst stuit
Dagelijks moeten horen en beleven
Zo steeds eenzamer komen te staan
Terwijl mensen zich aan hen storen
En niemand echt de oorzaak weet
Waardoor men zo ging leven
Niemand leeft echt graag op straat.
Meet daarom niet met eigen maat,
Voordat je commentaar gaat geven.
Maar wees bewogen met dit leed

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-03-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Informatie bij het gedicht

Met andere ogen naar de rand van de samenleving kijken

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De Scheidslijn’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.