Uitroepteken of vraagteken

Gertjan van der Kraan

Uitroepteken of vraagteken

75 jaar vrijheid
Reden voor blijheid
Met een uitroepteken
Of met een vraagteken
Vieren en herdenken
Maar ook aandacht schenken
Aan iedere brandhaard
Ergens op deze aard’
Vluchtelingen in kampen
Humanitaire rampen
Wat doen we er aan
Als wij even stilstaan
Bij onze vrijheid
Terwijl wereldwijd
Mensen worden geraakt
Wat wij hebben meegemaakt
75 jaar vrijheid
Reden voor blijheid!
Maar wees niet blind
Kijk wat ons bindt
Door in vrijheid te leven
En dit door te blijven geven
Respect en verdraagzaamheid
Hier, maar ook wereldwijd

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 22-02-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Informatie bij het gedicht

T.g.v. de herdenking 75 jaar vrijheid dit jaar

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Uitroepteken of vraagteken’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.