Slecht Horend

Gertjan van der Kraan

Slecht Horend

Als je de afkorting SH ziet staan
Geeft men aan, Slecht Horend te zijn
En de kans u te horen is klein
Ook als we aan hen voorbij gaan
Maar hebben we niet allen dit “etiket”?
Zonder dat we het zelf beseffen of weten
Maar als je heel goed op jezelf let,
Zul je snel eventuele verwijten vergeten
En zullen we ons oordeel moeten vellen
Want de Bijbel zal ons dan vertellen
Dat alle mensen Slecht Horend zijn
Want de kans is heel erg klein
Dat we Gods stem altijd horen
Ons niet aan zijn raadgevingen storen
En zo aan Hem voorbij gaan
De klacht: Slecht Horend niet zien staan.
Omdat we overal kanttekeningen bij plaatsen
En de bal het liefste terug kaatsen.
Met de afkorting SH op onze rug gedragen
Met de veel betekende moeilijke vragen;
In een terugkerende de visuele kring
Door onze eigen Slappe Houding
Waardoor een Slecht Huwelijk ontstaat
Door Seksueel Heersend verraad
Vanwege Sociale Halfslachtigheid
En een Slecht Hulpvaardig beleid
Omdat we Steeds Hoogmoedig zijn
Is de hoop op Spoedige Hulp erg klein
We Steeds Hautainer gaan leven
Daardoor Slecht Hulp kunnen geven
Omdat we Slecht Horend zijn
Voor de Slecht Horende pijn
Door de Slepende Halsstarrigheid
Van Slecht Horende mensen
Laten we Slechts Hopen
Dat God Steeds Helpt
Omdat Hij nog Steeds Houdt
Van Slecht Horende mensen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 04-02-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Informatie bij het gedicht

Zelfreflectie

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Slecht Horend’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.