Schemerpaleis

Shawn Vriendjes

Fluist’rend
in het schemerduister
Luist’rend
naar de overgang
gestaag begeleidt door vogelzang
van morgen naar vandaag

Zit ik hier plompverloren
voor de eerste stap geboren
op de grens me af te vragen
of ik hier wel hoor
geen stiltegebied verstoor

Sluit mijn ogen met de nacht
wacht geduldig tot de eerste, open ogen
de schemer verstoren

Daarvoor kon ik de bomen horen vallen,
waar er niemand was om het te horen.
Nu fluiten de vogels wel
maar de stilte is verloren

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 23-01-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Shawn Vriendjes (Actief sinds: 22-01-2020)

Informatie bij het gedicht

Ik merk dat ik het liefste schrijf wanneer de wereld nog niet wakker is, als ik de enige ben in een wereld die normaal bevolkt wordt. Alsof je in de supermarkt loopt als hij allang gesloten is, de verwondering van het besef ergens te zijn dat zijn functie niet dient.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Schemerpaleis’ van Shawn Vriendjes zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.