Spel of realiteit

Gertjan van der Kraan

Spel of realiteit

Waarom beleeft men ontspanning aan de dood
In spelgames en een jaarlijks Halloween festijn
En maakt men op die manier van de nood
Een spel vol ontspanning, en plezier over pijn
Terwijl men de afschuw uit blijft spreken
Over al die onbegrijpelijke mensen
Die zonder wroeging iemand doodsteken
Vanwege hun wrede innerlijke wensen
Zien we daarom nog wel de scheidslijn
Tussen goed doen en kwaad handelen
Vrede, oorlog, liefde en aangedane pijn
Om zo door het leven te wandelen
Zonder oog voor normen en waarden
Omdat ieder voor zichzelf bepaalt
Hoe men dit vermaak laat ontaarden
Door games en festijnen binnen te halen
Als een dodelijk spel van vermaak
Denkend; het is toch geen realiteit?
Toch wordt men iedere keer weer geraakt
Als een spel zich vertoont in werkelijkheid
En beleeft men toch plezier aan de dood
In hun digitale games en hun feesten
Ziet men dan echt totaal geen nood
Aan die spelmartelingen en geesten
Of is men dan al totaal doof en blind
Als men zonder wroeging en ingespannen
Van volwassen mens tot aan het kleinste kind
De realiteit buiten hun gezichtsveld bannen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 01-12-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Informatie bij het gedicht

Fictie of realiteit

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Spel of realiteit’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.